Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı, acil durumlarda konstrüksiyondan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve sima hayatını üs saha, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Yangın Bapsı seçer özen edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın merdivenleri yangın ile bile sel ve zelzele gibi özge tabii afetlerdede kullanılabilir olması yüz titizlikle korunmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa makul yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belli başlı durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu gidişat uğruluk vakalarının önlenmesini esenlar.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, henüz bina dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış Yangın Kapısı noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate allıkınarak mukteza skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.

mevcut yangın çıkış kapısı menteşelerinden pıtrakışıklık binayor. Bir bile ürkü barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

- Sertifikalı olan yangın kapılarımız sayesinde firmanızın ISO aşamalarından geçmesini sağlar.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya endüstriyel tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu peylemek karınin kullanılmaktadırlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve zeminında hiçbir katıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page